مرکز تخصصی درمان بیماری‌های شقاق، بواسیر، فیستول، کیست مویی، زگیل تناسلی و آبسه مقعدی با لیزر

کیست مویی چیست؟ علائم و علت بروز کیست مویی + راه های تشخیص آن
کیست مویی چیست؟

کیست مویی چیست؟ + علائم کیست مویی، راه های تشخیص و درمان کیست مویی

5
(2)

آیا در پایین کمر خود درد دارید؟ آیا متوجه ترشح چرک و عفونت بدبو از بالای خط افقی باسن خودتان شدید؟ آیا هنگام نشستن و یا خوابیدن در نزدیکی دنبالچه خود درد را تجربه می‌کنید؟ احتمال دارد که به کیست مویی مبتلا شده باشید!

کیست مویی، سینوس پیلونیدال و یا همان سینوس مویی به یک حفره یا سوراخی در نزدیکی استخوان دنبالچه (پایین کمر) گفته می‌شود که از برگشت مو به داخل بدن به وجود می‌آید. این حفره می‌تواند پر از مو و چرک باشد و با درد، التهاب و قرمزی شدید اطراف کیست همراه باشد.

در ادامه همراه ما باشید چرا که قصد داریم تا بیشتر به ماهیت بیماری کیست مویی، علت ابتلا به آن و اینکه چطور می‌توانیم این عارضه را درمان کنیم بپردازیم.

کیست مویی چیست؟

کیست مویی در واقع همان سینوس پیلونیدال یا سینوس مویی می‌باشد که در واقع یک حفره یا سوراخی در پوست است. این حفره معمولاً در اثر بسته شدن مجراهای باز پوست و یا برگشت مو به داخل بافت پوست ایجاد شده و سبب پدید آمدن آبسه (جوش عفونی) حاوی موی برگشتی و یا همان کیست پیلونیدال (کیست مویی) خواهد شد.

این حفره کوچک پوستی که از برگشتن مو به داخل پوست درست می‌شود، حاوی چرک، عفونت بدبو و موهای زائد می‌باشد. اغلب مبتلایان کیست مویی را در انتهایی ترین قسمت کمر و ستون فقرات خود (بالای خط افقی باسن) تجربه می‌کنند. با این وجود محل قرارگیری کیست مویی تنها در انتهای کمر نبوده و می‌تواند بر روی دست و پاها نیز تشکیل شود.

“Pilonidal cysts usually occur when hair punctures the skin and then becomes embedded. If a pilonidal cyst becomes infected, it can be very painful.””کیست پیلونیدال معولاً زمانی ایجاد می‌شود که مو برگردد و با شکافتن پوست به سمت داخل حرکت کند. اگر کیست مویی عفونی شود، می‌تواند بسیار دردناک باشد.”

منبع: Mayoclinic.org

جالب است بدانید بیشتر مبتلایان به این کیست را مردان تشکیل می دهند. و عفونت کیست معمولاً در سنین 30 الی 40 آغاز می‌شود. این مشکل گاهی سرزده به سراغتان می آید و فقط در معاینه، سوراخ های ریز پوستی در فاصله بین دو باسن دیده می‌شود. بعضی اوقات چرک می کند یا گاها خونابه از سوراخ های ذکر شده خارج می‌شود.

ویدیو کیست مویی

 

علت ابتلا به کیست مویی چیست؟

اینفوگرافیک کیست مویی چیست؟

شاید جالب باشد که بدانید علت بوجود آمدن کیست مویی چیست یا چه چیزی منجر به پدید آمدن این بافت چرکی در نزدیکی دنبالچه می‌شود؟

زمانی که مو به داخل پوست برگردد می‌تواند خارش و التهاب را به وجود بیاورد و در طولانی مدت، بدن برای دفاع کردن از خود در برابر این جسم خارجی شروع به تولید چرک و ترشحاتی بد بو در این قسمت می‌کند. با اینکه علت برگشتن مو، تشکیل کیست مویی و همچنین چرک کردن این بافت کمی غیر منطقی و نامشخص به نظر می‌رسد، اما موارد زیر علتی برای بروز کیست مویی هستند:

  • سابقه خانوادگی
  • دوچرخه سواری
  • چاقی و اضافه وزن
  • سبک زندگی ناسالم
  • نشستن طولانی مدت
  • پوشیدن لباس‌‌های جذب و تنگ
  • پر مو بودن ناحیه انتهایی کمر، دست و پاها
  • عرق شدید در ناحیه مقعد و عدم رعایت بهداشت فردی

از دیگر دلایل موثر در بروز کیست مویی در آقایان و خانم‌ها، عبارتند از:

جنسیت مرد:

کیست های پلونیدیل در افراد در دهه 20 سالگی شایع تر هستند. هر کسی می‌تواند مبتلا کیست مویی شود با این حال، مردان سه تا چهار برابر بیشتر از زنان به کیست مویی مبتلا می‌شوند.

چاقی:

چاقی ازیک طرف منجر به کم تحرکی فرد و از طرفی دیگر باعث تعریق همیشگی گودی باسن می‌شود و از این طریق بر احتمال کیست مویی می‌افزاید.

بسته شدن فولیکول‌های مو:

زمانی که فولیکول‌های خروج موها در یک ناحیه به خصوص انتهای ستون فقرات بسته شود، ممکن است که منجر به تجمع مو و بروز عفونت شود.

عدم تعادل در هورمون‌ها:

تغییرات هورمونی و نوساناتی که منجر به عدم تعادل شود، در دچار شدن به کیست مویی تاثیر گذار است.

صدمه یا آسیب:

صدمه فیزیکی به پوست و یا فولیکول‌های مو می‌تواند در بروز کیست مویی تاثیر بسزایی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: علت درد مقعدی در زنان و مردان چیست؟

علائم و نشانه های بروز کیست مویی

سینوس پیلونیدال یا کیست مویی در ابتدا علائمی ندارد چرا که ممکن است کیست مویی فقط یک فرورفتگی کوچک باشد و شخص از وجود آن بی اطلاع است. بعضی ها در ابتدا و هنگام شستشو احساس توده ای بی درد در محل می‌کنند. اما زمانی علائم کیست مویی مقعدی زمانی ظاهر می‌شود که کیست عفونی شده و تبدیل به آبسه (بافت متورم و ملتهب که در آن چرک جمع شده است) شود.

بطور کلی از جمله علائمی که در طول بیماری کیست پیلونیدال تجربه می‌کنید، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • درد در هنگام نشستن، خوابیدن و یا حین لمس این ناحیه متورم
  • احساس گرما در اطراف سینوس به علت وجود عفونت
  • خارج شدن چرک، عفونت، خونابه و مو از ضایعه
  • احساس بوی بد از کیست مویی در دنبالچه
  • قرمز شدن پوست اطراف کیست
  • تب و لرز در اثر عفونت
  • تورم و التهاب کیست

در صورت مشاهده هر یک از علائم ذکر شده با شماره ۰۲۱۲۲۳۶۱۰۷۱ (کلینیک لیزرشفا) تماس بگیرید.

علائم کیست مویی حاد مقعدی

علائم کیست مویی حاد را شاید بتوان به موارد زیر خلاصه نمود:

  • درد در هنگام نشستن و ایستادن
  • تورم در فاصله بین دو باسن و کمی بالاتر از مقعد
  • قرمزی پوست و ایجاد زخم در پوست اطراف آن
  • ترشح چرک و خونابه به همراه بوی بد
  • ایجاد عفونت ، تب و لرز و حالت تهوع
  • خارج شدن مو از ضایعه
  • ایجاد سوراخ‌هایی در پوست
  • رطوبت غیرمنتظره در پایین کمر

علائم کیست مویی مزمن

از هر ده نفر حدود چهار نفر دچار سینوس پیلونیدال تکراری میشوند و درد ناشی از آن كمتر از مورد حاد است. زیرا معمولا مقداری چرك از سينوس خارج و فشار كمتر مي گردد و هرچند عفونت كاملا رفع نمي شود ولي درد كاهش مي يابد و آنچنان شديد نخواهد بود. بنابراين علائم درد و تخليه چرك براي مدت طولاني ادامه خواهد داشت و هر از چند گاهي عود مي كند تا سينوس طي جراحي درمان گردد.

کیست مویی می تواند در نواحی مختلف بدن که در آنجا رویش مو باشد رخ دهد. کیست مویی یا سینوس پایلونیدال به طور شایع در قسمت تحتانی ستون فقرات در ناحیه دنبالیچه می باشد که بیماران با شکایت ترشح و درد در این ناحیه مراجعه می کنند. کیست مویی از سن 15 تا 24 سال شایع است و بعد از 40 سالگی غیر شایع می باشد.

انواع کیست مویی

انواع کیست مویی بر اساس محلی که در آن تشکیل شده و رشد می‌کنند، در دسته بندی‌های متنوعی قرار می‌گیرند و عبارتند از:

کیست مویی کمر:

ممکن است برخی از افراد اقدام به تخلیه کردن کیست مویی در پایین کمر و یا در نزدیک‌ترین قسمت به دنبالچه کنند. اما این کار به شدت اشتباه است! تخلیه کیست مویی در کمر افرادی که پر مو هستند و بهداشت فردی خوبی ندارند، حتماً باید توسط پزشک متخصص و تحت روش‌های درمانی مانند درمان با لیزر و یا درمان با جراحی باز انجام شود.

کیست مویی واژن:

کیست مویی در واژن زنان هم در اثر برگشت مو به داخل پوست واژن ایجاد شده و موجب بروز کیست‌هایی حاوی مایعات بد بو و موی برگشتی می‌شود. معمولاً کیست مویی در ناحیه تناسلی بانوان خطرناک نبوده و اغلب افراد می‌توانند خودشان آن را تخلیه کنند.

“اگر کیست مویی واژن شما بزرگ است و درد شدیدی دارد به طوری که نمی‌توانید آن را تخلیه کنید، می‌توانید به یک دکتر حرفه‌ای مراجعه کنید تا آن را با ایجاد یک برش و خالی کردن موها تخلیه کند.”

کیست مویی در زیر بغل:

اگر موهای زائد زیر بغل خودتان را اصلاح نمی‌کنید و موهایی بلند دارید، ریسک بروز کیست مویی در زیر بغل شما بالا می‌رود. اگر کیست مویی در زیر بغل شما ایجاد شود، بهتر است تا مدتی به آن زمان بدهید و اگر خوب نشد به پزشک مراجعه کنید.

کیست مویی سر و صورت:

کیست‌های حاوی مویی که در سر و صورت شما به وجود می‌آید، همانند سایر جوش‌های چرکی است تنها با یک تفاوت اساسی! کیستی که در سر و صورت شما به وجود می‌آید حاوی موهای نازک و ضخیم برگشتی است.

به هیچ وجه این کیست را خودتان خالی نکنید و برای تخلیه حتماً به دکتر متخصص پوست مراجعه کنید.

کیست مویی در کشاله ران:

کشاله ران هم یکی دیگر از اندام‌های مستعد بروز کیست مویی است. این عارضه در اثر تعریق زیاد، عدم رعایت بهداشت فردی و همچنین بلند بودن موهای زائد در کشاله ران ایجاد می‌شود.

مطالب مرتبط: بهترین روش درمان انواع کیست مویی چیست؟

چه کسانی در معرض ابتلا به کیست مویی قرار دارند؟

تقریباً همه می‌توانند به کیست مویی مبتلا شوند و از درد و عفونت این عارضه رنج ببرند. اما برخی افراد در معرض ریسک بیشتری قرار دارند. افرادی که در معرض دچار شدن به کیست مویی هستند عبارتند از:

  • افرادی که چاق هستند و اضافه وزن دارند.
  • افرادی که در رنج سنی 40 سالگی قرار دارند.
  • آقایان بیشتر از بانوان در معرض ابتلا هستند.
  • افرادی که لباس‌های تنگ و چسبان می‌پوشند.
  • افرادی که موهای بدنشان ضخیم و بلند است.
  • کارمندانی که بیشتر وقت روز خودشان را صرف نشستن می‌کنند.

درصورتیکه دارای شرایط بالا هستید به شما پیشنهاد می کنیم چکاپ های دوره ای را فراموش نکنید و در صورت مشاهده علائم بارز کیست مویی فورا به کلینیک درمان بیماری های مقعدی مراجعه کنید.

جهت تشخیص و درمان کیست مویی در تهران با کلینیک لیزر شفا به شماره ۰۲۱۲۲۳۵۹۱۳۵ تماس بگیرید.

راه‌های تشخیص کیست مویی چیست؟

اگر احساس درد و داغی در انتهای کمر خود داشته باشید و پزشک مراجعه کنید، دکتر از شما می‌خواهد تا ابتا علائمی که تجربه کردید را بازگو کنید. سپس شروع به معاینه فیزیکی دنبالچه و بالای ناحیه نشیمنگاه شما خواهد کرد.

تشخیص سینوس مویی که روی پوست ایجاد شده سخت نبوده و با چشم قابل مشاهده است. بنابراین دکتر در همان معاینه بالینی متوجه این عارضه خواهد شد. بعد از تشخیص وجود کیست مویی در ناحیه کمر و دنبالچه، دکتر ممکن است سوالاتی از شما بپرسد که عبارتند از:

  • آیا متوجه بروز ترشحات چرکی و عفونی بد بو از انتهای کمر خود شده‌اید؟
  • آیا متوجه تغییراتی در وضعیت و ظاهر بیماری خود شده‌اید؟
  • آیا به جز ترشحات و درد، علائم دیگری را تجربه کرده‌اید؟

به ندرت پیش می‌آید که پزشکان و متخصصان از تصویربرداری‌هایی مانند سی تی (CT) اسکن و یا ام آر آی (MRI) برای تشخیص حفره‌های آبسه مانند و حاوی مو در کمر استفاده کنند.

برای تشخیص کیست مویی پیش از وخیم شدن وضعیت بیماری با ما تماس بگیرید.

بیشتر بخوانید: علت خونریزی مقعد بعد از دفع مدفوع چیست؟

راه‌های درمان کیست مویی

درمان کردن کیست مویی در اولین قدم مستلزم رعایت بهداشت فردی می‌باشد. یعنی چه؟ یعنی اگر بفهمید که یک کیست مویی در بدن شما در حال به وجود آمدن است، در ابتدای امر لازم است تا اقداماتی همچون اصلاح موهای زائد بدن را شروع کنید.

سپس می‌توانید از تکنیک‌های خانگی و یا درمان‌های دارویی استفاده کنید تا درد و التهاب این عارضه را بهبود ببخشید. به این نکته دقت کنید که درمان قطعی کیست مویی در خانه و یا با دارو امکان پذیر نبوده و حتماً باید برای تخلیه و معالجه آن، به پزشک متخصص پوست یا فوق تخصص جراحی عمومی مراجعه کنید.

با این حال می‌خواهیم برخی از تکنیک‌هایی که برای درمان و معالجه کیست مویی در خانه، با طب سنتی و دارو و یا به کمک لیزر و تیغ جراحی مورد استفاده قرار می‌گیرند را به شما معرفی کنیم:

درمان خانگی موی برگشتی (کیست مویی) در انتهای کمر:

اگر قصد داشته باشید تا درد، التهاب و عفونت سینوس مویی انتهای کمرتان را در خانه کمی بهبود ببخشید و کمتر کنید، می‌توانید از تکنیک‌ها و روش‌های زیر استفاده کنید:

۱- درمان کیست مویی با سیر:

سیر گیاهی با خاصیت ضد التهابی است که در درمان عفونت‌های بدن می‌تواند موثر واقع شود. در این روش می‌توانید مقداری سیر تازه را له کنید و ابتدا مقداری از آن را روی بازوی خود قرار دهید. اگر حساسیتی نداشتید، سیر له شده را حدود 3 دقیقه بر روی بافت سینوس پلیونیدال قرار دهید تا از عفونت آن کاسته شود.

۲- درمان کیست مویی با زردچوبه:

زردچوبه ماده‌ای با خاصیت ضدالتهابی است. برای کاهش التهابی که کیست مویی دارد، می‌توانید مقداری از این پودر را با آب مخلوط کنید و سپس خمیر آب و زردچوبه را به مدت 20 دقیقه روی سینوس قرار دهید. در نهایت آن را با آب ولرم بشویید تا تورم کاهش یابد.

پیش از شروع درمان خانگی کیست مویی، ابتدا با پزشک متخصص خود در کلینیک لیزرشفا مشورت کنید. با شماره ۰۲۱۲۲۳۶۱۰۷۲ تماس بگیرید.

۳- درمان کیست مویی با روغن نارگیل:

روغن نارگیل خاصیت ضد درد و ضد التهابی دارد و در کاهش درد و التهاب ناشی از کیست مویی تاثیر گذار است. توصیه می‌شود مقداری از این روغن را به صورت موضعی بر روی سینوس بمالید و اجازه دهید تا چند ساعتی بر روی آن باقی بماند.

اگر می‌خواهید درد کمتری را تجربه کنید، این روش را تا روزی دو بار تکرار کنید.

۵- درمان کیست مویی با ژل آلوئه ورا:

آلوئه ورا هم گیاهی با خاصیت شد التهابی است که روش خوبی برای معالجه تورم کیست مویی به شمار می‌رود. شما می‌توانید مقداری از ژل آلوئه ورا را به مدت 3 الی 4 بار و هر بار 30 دقیقه در روز بر روی زخم سینوس قرار دهید و از نتایج شگفت انگیز آن بهره مند شوید.

“به هیچ وجه سر خود و بدون مشورت پزشک به دنبال درمان خانگی کیست مویی نروید! تنها زمانی می‌توانید از روش‌های خانگی برای معالجه بافت چرکی و حاوی موی سینوس پیلونیدال استفاده کنید که با پزشک مشورت کرده باشید.”

درمان خانگی کیست مویی با حمام سیتز:

از دیگر روش‎هایی که سبب افت شدت درد و التهاب کیست مویی می‌شود، نشستن در لگنی از آب گرم یا به اصطلاح همان حمام سیتز است. همچنین برای تاثیر پذیری بیشتر می‌توانید مقداری نمک اپسوم را برای کم کردن التهاب به این لگن اضافه کنید و به مدت 10 الی 15 دقیقه در لگن بنشینید.

درمان کیست مویی با روغن درخت چای:

روغن درخت چای روغنی با خاصیت ضد التهابی و ضد میکروبی می‌باشد. به منظور کاهش میزان چرک و عفونت کیست مویی بهتر است تا مقداری از این روغن را بر روی کیست بریزید و در صورتی که درد ندارید، مقداری ماساژ دهید.

سپس بعد از 15 دقیقه ناحیه استعمال را با آب ولرم به خوبی شستشو دهید.

درمان دارویی سینوس پیلونیدال (کیست مویی)

اغلب پزشکان زمانی که برای معالجه کیست مویی به آن‌ها مراجعه می‌کنید، به منظور کاهش درد و عفونت موجود در کیست به شما داروهای آنتی بیوتیک و ضد درد می‌دهند. اما این در صورتی است که بیماری حاد نباشد و بتوان با همان داروها تا حد قابل قبولی آن را کنترل کرد.

برخی از داروهای آنتی بیوتیک و ضد دردی که برای درمان کیست مویی به کمک دارو مورد استفاده قرار می‌گیرند، عبارتند از:

  • ایبوپروفن
  • سفالکسین
  • استامینوفن
  • اریترومایسین
  • کلاریترومایسین

در دارو درمانی کیست مویی یک روش جالب و مشترک با درمان فیستول مقعدی وجود دارد که همان تزریق چسب فیبرین است. این روش درمانی در همان مراحل اولیه بیماری و زمانی که کیست مویی مزمن نشده است صورت می‌گیرد. درمان این کیست با تزریق چسب فیبرین تحت بی حسی موضعی انجام شده و در 1 الی نهایت 2 روز، بیمار می‌تواند به کارهای روزمره خودش ادامه دهد.

برای دریافت مشاوره پیش از درمان کیست مویی و برای انتخاب بهترین روش درمان و جراحی، کلیک کنید.

عمل جراحی کیست مویی

به گزارش webmd.com درمان  کیست مویی با دارو و آنتی بیوتیک قطعی نبوده و تنها در راستای کاهش عفونت و التهابات این عارضه مورد استفاده قرار می‌گیرند. به همین دلیل است که از گذشته تا کنون روش‌های بسیار متنوعی برای درمان کیست مویی به وجود آمده‌اند. هر کدام از این روش‌های درمانی به شیوه خاص خودشان انجام می‌شوند و از مزایا و معایب مخصوص به خودشان نیز برخوردار هستند. راه‌هایی که برای درمان کیست مویی به کمک روش‌های غیر خانگی و بدون دارو می‌شناسیم عبارتند از:

برش بافت کیست مویی و درناژ

در این روش که جز راه‌های موثر برای درمان کیست مویی به شمار می‌رود، طی یک بی حسی موضعی پزشک متخصص از تیغ جراحی به منظور برش زدن سینوس استفاده می‌‌کند. سپس اقدام به تخلیه محتویات کیست از جمله مو و چرک خواهد کرد.

نه تنها موهای برگشتی بلکه هر فولیکول مویی که در داخل و اطراف بافت کیست مویی وجود داشته باشد، به کلی تمیز شده و از بین خواهند رفت. بعد از تخلیه کامل کیست، زخم جراحی بخیه زده شده و به کمک گاز استریل پانسمان خواهد شد.

جراحی باز کیست مویی

در این روش بیمار به طور موضعی بیهوش می شود. سپس پزشک کیست را از بدن بیمار خارج می کند. پس از اتمام این عمل، محل عمل بخیه زده نمی شود و به صورت باز می‌ماند در این روش محل مورد عمل خود به صورت تدریجی پیوند می‌خورد و جای باقی مانده از کیست روی بدن به تدریج از بین می‌رود.
جای عمل گاه به اندازه یک حفره بزرگ بوده و مجبور به زدن بخیه می باشد. از محل این حفره برای مدت زمان ۱ هفته ترشحاتی خارج می شود که به مرور زمان کمتر می شود  در این مدت باید به طور مداوم پانسمان اش را عوض کنید.

درمان و جراحی کیست مویی به صورت باز در بیمارستان و تحت بیهوشی کامل انجام می‌شود و در طی عمل علاوه بر تخلیه بافت، قسمت‌هایی که آسیب دیده است نیز به طور کامل برداشته خواهند شد.

تفاوت این عمل جراحی از سایر روش‌های درمانی در این است که در جراحی باز کیست مویی، زخم عمل بخیه ندارد و تنها با پانسمان پوشانده خواهد شد. این پانسمان باید به طور منظم تعویض شود تا ترشحات و خونابه‌های ناشی از آن موجب عفونت مجدد نشود.

مطالب مرتبط: درمان کیست مویی به روش جراحی 

درمان کیست مویی با لیزرهای پرتوان

در این روش بیمار بیهوش نمی شود سپس محل کیست با لیزر برش داده می شود و تخلیه می‌گردد . با تاباندن اشعه ی لیزر به اعصاب آسیب دیده و ترمیم آنها بیماری هیچگونه احساس دردی ندارد سپس   با سوزاندن مویرگها و عروق خونی اطراف ناحیه ی کیست مویی میزان خونریزی کمتر از حد معمول می شود .

عمل جراحی کیست مویی با لیزر، روشی کاملاً مشابه با عمل باز دارد اما با چند تفاوت قابل توجه! در ابتدای امر باید به این دقت داشته باشید که در عمل سرپایی و فوری کیست مویی با لیزر کل کیست برش داده نشده و تنها قسمتی کوچک از کیست برای عبور لوله پروب دستگاه لیزر، برش داده خواهد شد.

لیزر درمانی کیست مویی در کلینیک‌های لیزر معتبر سطح شهر تهران انجام شده و از مزایای زیر برخوردار است:

  • کاهش عود احتمال مجدد بیماری
  • عمل جراحی کوتاه مدت (کمتر از 60 دقیقه)
  • کاهش حداقلی درد و خونریزی ناشی از عمل
  • عمل سرپایی، فوری و بدون نیاز به بستری شدن در بیمارستان
  • از بین بردن ریسک بروز عفونت و ابتلا به بیماری‌هایی مانند هپاتیت

عمل جراحی کیست مویی با لیزر هم مانند هر روش درمانی دیگری ممکن است با عوارض مخصوص به خودش همراه باشد. اما عوارض جراحی کیست مویی با لیزر به قدری کم و غیر ممکن است که، هیچ تاثیر منفی در انتخاب این روش به عنوان “بهترین راه درمان کیست مویی” نخواهد گذاشت.

مصاحبه با بیمار بعد از درمان کیست مویی در کلینیک لیزرشفا

بیشتر بخوانید: راه های درمان کیست مویی در تهران + تجربه لیزر کیست مویی

عوارض درمان نکردن کیست مویی

بسیاری از افراد بعد از آنکه به کیست مویی مبتلا می‌شوند هیچ قدمی برای درمان و معالجه این عارضه بر نمی‌دارند. درمان نکردن کیست مویی به موقع و در زمانی که دچار درد و عفونت شدید هستید، ضرر زیادی به سلامت شما وارد خواهد شد. اما عوارض درمان نکردن کیست مویی دقیقاً شامل چه عوارضی است؟

  • پخش شدن عفونت در بدن
  • عفونت مجدد و شدیدتر کیست
  • افزایش ریسک بروز سرطان سلول‌های پوستی (کارسینوما سنگفرشی)

“توصیه ما به شما درمان به موقع کیست مویی با بهترین و موثرترین روش جراحی این عارضه می‌باشد. سینوس پیلونیدال را بهتر است در همان اوایل بیماری و پیش از آنکه به شدت بیماری افزوده شود، درمان و جراحی کنید.”

راه های پیشگیری از ابتلا به کیست مویی

برای کمک به جلوگیری از کیست های پلونیدال، سعی کنید:

  • منطقه را تمیز نگه دارید.
  • در صورت نیاز وزنتان را کم کنید.
  • لباس‌های گشاد و راحت بپوشید.
  • از نشستن طولانی مدت خودداری کنید.
  • کوتاه نگه داشتن مداوم موهای زاید این ناحیه با لیزر و از بین بردن دائمی آن‌ها بهترین اقدام پیشگیرانه ممکن است.
  • اگر قبلا کیست های پیلونیدال داشته اید، ممکن است بخواهید آن محل را اصلاح و شیو کنید یا از محصولات پاک کننده مو برای کاهش خطر ابتلا استفاده کنید.

برای دریافت مشاوره پیش از درمان کیست مویی و برای انتخاب بهترین روش درمان و جراحی، کلیک کنید.

آیا کیست مویی منجر به عفونت می‌شود؟

ممکن است به نظر برسد که کیست مویی بیماری شدیدی نبوده و هیچ عارضه‌ای در طول بیماری نخواهد داشت. اما دقیقاً و بر خلاف این تصور اشتباه، کیست مویی می‌تواند عاملی برای عفونت بدن باشد! کیست مویی می‌تواند منجر به عفونت شود و تشکیل آبسه‌ای را بدهد که نه تنها چرک و عفونت دارد، بلکه موهای برگشتی و یا رشد نکرده‌ را نیز در درون خود شامل می‌شود.

کیست مویی می‌تواند عاملی برای عفونت، درد، التهاب، تب و چرک بدبو در انتهای ستون فقرات باشد.

بیشتر بخوانید: علت عفونت کیست مویی چیست؟

بهترین زمان مراجعه به پزشک برای درمان کیست مویی؟

  • اگر یک بافت ملتهب، متورم و داغ در انتهای ستون فقرات و خط افقی باسن خودتان دارید.
  • اگر آبسه‌ای عفونی همراه با ترشحات بد بود دارید.
  • اگر حین نشستن و یا خوابیدن درد دارید.
  • اگر تب وحالت تهوع را تجربه می‌کنید.

بهتر است تا همین حالا با پزشک متخصص بیماری‌های مقعدی، پزشک متخصص پوست و یا فوق تخصص جراحی عمومی تماس بگیرید و نوبت درمان و جراحی کیست مویی خودتان را تعیین کنید.

پزشک متخصص کیست مویی

جهت درمان کیست مویی لازم است به پزشک متخصص کیست مویی مجرب در زمینه ی جراحی عمومی مراجعه نمایید. در صورت مراجعه نکردن به موقع افراد به پزشک جراح لیزر کیست مویی به دلیل خجالت، ترس و شرم از ناحیه این بیماری فقط باعث بیشتر شدن هزینه و پیچیده تر شدن روند درمان میشود.

 

مطالب مرتبط با کیست مویی

لیزر کیست مویی

عفونت کیست مویی

جراحی کیست مویی

روش های درمان کیست مویی

عوارض درمان نکردن کیست مویی

درمان سریع و قطعی کیست مویی

نقش ورزش در درمان کیست مویی

درمان کیست مویی در دوران بارداری

مقایسه جراحی سنتی با لیزر کیست مویی

سوالات و پرسش های رایج در مورد بیماری کیست مویی

– لیزر موهای زائد بعد از عمل جراحی سینوس موئی(پیلونیدال)

 

درمان سریع و قطعی بیماری های مقعدی

 

سوالات متداول درباره کیست مویی، راه های تشخیص و درمان آن

بله. اما تخلیه کیست مویی توسط خود بیمار به هیچ وجه خوب نبوده و توصیه نمی‌شود. بلکه پیشنهاد می‌شود تا برای تخلیه دقیق و بدون درد کیست مویی، به پزشک متخصص بیماری‌های مقعدی مراجعه کنید.
استفاده از مواد و منابعی طبیعی مانند عسل، زردچوبه، روغن درخت چای و ... تنها برای کاهش میزان التهاب و عفونت بیماری ممکن بوده و تاثیری در درمان قطعی کیست نخواهد داشت.
بله! هیچ‌گاه کیست مویی را فشار ندهید چرا که منجر به تشدید عفونت و بدتر شدن وضعیت بیماری می‌شود.
تشدید عفونت در بافت کیست مویی، گسترش عفونت در بدن، عود مجدد بیماری و یا افزایش ریسک بروز سرطان پوستی از جمله عوارض درمان نکردن کیست مویی است.
درمان کیست مویی با لیزر هیچ‌گونه عوارضی ندارد. تنها ممکن است که در اثر ماهر و متخصص نبودن پزشک، به خوبی درمان نشود، و سبب بروز درد و خونریزی بعد از عمل جراحی شود.
فرضیه ای میگوید این یک ناهنجاری جزئی مادرزادی است و به همین خاطر بین افراد خانواده رخ میدهد. ناهنجاری در این بخش از پوست بخاطر این است که مو به جای بیرون آمدن به درون پوست رشد میکند. این بیماری در افراد پرمو و کسانی که به سبب شغل شان، ساعات زیادی از روز را در حالت نشسته هستند، بیشتر دیده می‌شود. فرضیه دیگر میگوید در اثر فشار یا اصطکاک پوست بین کفل ها، گودی یا فرورفتگی پيدا مي كند و این خود باعث فشرده شدن و رشد مو به درون پوست و ایجاد کیسه یا غده ی چرکی می شود که این خود یکی از دلایل کیست مویی می باشد.
درد مقطعی یکی از اصلی‌ترین علائم کیست مویی خفیف است. شاید طی چند روز با باد کردن و تشدید درد در محل کیست مواجه شوید. از طرفی چرک و عفونت نیز در پوست محل کیست سر باز ‌کند. این درد‌ها کوتاه هستند، اما می‌توانند بسیار عذاب آور باشند.
خیر. کیست مویی یک عارضه غیر مسری بوده و نمی‌تواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود. چرا که علت تشکیل این عارضه در بدن، تنها به دلیل برگشت مو به داخل پوست می‌باشد.
تعیین هزینه عمل کیست مویی با لیزر توسط دکتر و با توجه به وضعیت وخامت، عمق و ابعاد کیست و بعد از ویزیت انجام می‌شود.
خیر. برای عمل کیست مویی چه با لیزر و چه به روش‌های دیگر، نیازی به آزمایش خاصی نداریم.
خیر. لیزر دستگاهی بی خطر بوده و برای افراد در تمامی سنین قابل استفاده خواهد بود.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

از راست به چپ به ما امتیاز دهید.

میانگین امتیازات 5 / 5. تعداد رای‌ها: 2

بدون امتیاز

6 در مورد “کیست مویی چیست؟ + علائم کیست مویی، راه های تشخیص و درمان کیست مویی”

    1. Avatar photo
      دکتر داود تاجبخش

      سلام. اصلاح موهای زائد در کاهش ریسک ابتلا به کیست مویی تاثیر دارد اما موجب پیشگیری از آن نمی شود.

  1. سلام من فوتبال بازی می کنم.
    میخوام بدونم ایا فوتبال برای کسی که کیست مویی داره ضرر داره؟

    1. Avatar photo
      پزشک کلینیک

      سلام. هيچ ورزشى براى عمل كيست مويى ممنوع نيست. تنها اگر ضربه ای شدید به ناحیه باسن و انتهای کمر شما در بازی وارد شود، ممکن است که کیست مویی را به وجود بیاورد.

  2. سلام میخواستم بدونم روشی وجود داره که از ایجاد کیست مویی در پایین کمر جلوگیری کنیم؟

    1. Avatar photo
      دکتر داود تاجبخش

      سلام بله. رعایت نکاتی مانند شستشوی صحیح ناحیه انتهای کمر، اصلاح موهای زائد در صورت پر مویی بدن، پرهیز از نشستن های طولانی مدت، پرهیز از پوشین لباس های تنگ و پلاستیکی راهکارهایی هستند که به پیشگیری از کیست مویی کمک می کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
تماس با ما مسیریابی