مرکز تخصصی درمان بیماری‌های شقاق، بواسیر، فیستول، کیست مویی، زگیل تناسلی و آبسه مقعدی با لیزر

خوراکی ها و تغذیه مناسب جهت پیشگیری و درمان هموروئید یا بواسیر و بیماری های مقعدی

تغذیه های مناسب هموروئید

3.1
(7)

تغذیه مناسب می تواند نقش موثری را برای درمان و پیشگیری از هموروئید داشته باشد. بواسیر یا همان هموروئید به التهاب بافت‌های هموروئیدی (واریسی شدن عروق) یا عروق خونی مقعد اطلاق می گردد. این تورم در اثر وارد آمدن بیش از اندازه فشار به این ناحیه ایجاد شده و یکی از مهمترین علل آن وارد شدن فشار به مقعد در اثر دفع مدفوع سفت است و به عبارتی دیگر اسهال و یبوست های مکرر است. از همین جهت تغذیه تاثیر مهمی روی روند بیماری بواسیر دارد.

کنترل و درمان بواسیر

بواسیر را میتوان با رعایت نکات تغذیه ای صحیح تا حد زیادی کنترل و حتی در مراحل اولیه بیماری درمان نمود. تغذیه مناسب در جلوگیری از هموروئید یا توقف آن موثر است و بالعکس، تغذیه نامناسب می تواند به تشدید درد در این بیماران منجر گردد.

خوراکیهای مضر برای بواسیر

مصرف برخی از خوراکی‌ها در دوران نقاهت بیماری بواسیر می تواند به افزایش علائم بیماری بیانجامد و بیماری شما را تشدید کند. مصرف خوراکی های فاقد فیبر و نفخ آور می تواند در تشدید بیماری موثر باشد. برای درمان بواسیر خود از مصرف خوراکی های زیر پرهیز نمایید:

فلفل قرمز

بهتر است برای درمان این بیماری مدتی مصرف فلفل قرمز را به تعویق بیاندازید. زیرا کاپسایسین موجود در فلفل در کنار مزیت های مختلف، معایبی نیز دارد و موجب تحریک بیماری می شود. به علاوه این ماده با تاثیر بر روی نورون‌ها در سیستم اعصاب موجب انتقال احساس درد در بیمار می شود.

مصرف گوشت قرمز و چربی های اشباع

مصرف این خوراکی‌ها در دوران ابتلا به بیماری بواسیر توصیه نمی شود و بهتر است مصرف آنها را به حداقل کاهش دهید. علت این است که مصرف گوشت و چربی‌های اشباع در بروز یبوست و تشدید علائم بواسیر تاثیر گذار است. به جای استفاده از روغن های نباتی و کلزا می توانید روغن های زیتون و کتان را جایگزین کنید.

الکل

الکل از خوراکی هایی است که در ایجاد این بیماری نقش دارد، پس برای درمان از مصرف الکل پرهیز نمایید. علت این است که الکل با انبساط عروق موجب گشاد شدن آنها می شود و این امر التهاب عروق و تشدید بواسیر را به دنبال دارد. همچنین مصرف سیگار نیز در تشدید علائم بواسیر نقش بسیاری دارد، زیرا استعمال سیگار گردش خون در بدن را کاهش داده و مانع از تکمیل فرآیند درمان می گردد.

مصرف ملین ها

مصرف ملین های خوراکی باید تحت نظر پزشک صورت گیرد زیرا که مصرف زیاد ملین نه تنها به درمان کمک نمی کند بلکه با ایجاد اسهال مانع از درمان می گردد.

خوراکی هایی با فیبر بالا

مصرف خوراکی هایی با فیبر بالا می تواند حجم مدفوع را افزایش دهد زیرا فیبر در بدن هضم نمی شود و مقدار زیادی آب به خود جذب می کند. افزایش حجم توده مدفوع، درد هموروئید را تشدید می کند.

خوراکی های شور

خوراکی های شور در حالت عادی نیز برای بدن مفید نیست.اما مصرف آن در صورتی که مبتلا به بواسیر هستید علائم را تشدید می کند، زیرا سدیم موجب کم آبی بدن شده و یبوست را در پی دارد. به علاوه سدیم موجب نفخ شده و علائم بیماری را تشدید می کند.

محصولات لبنی

محصولات لبنی درد بیمار مبتلا به بواسیر را تشدید می کند. به علاوه این دسته از خوراکی ها، تولید گاز را افزایش داده و باعث ناراحتی می شود. محصولات لبنی در افزایش حجم مدفوع نقش دارند و موجب تقویت علائم بیماری می گردد.

قهوه

مصرف قهوه به علت دارا بودن مقادیر زیادی کافئین باعث کم آبی بدن می شود و با ایجاد یبوست در تشدید علائم بیماری تاثیر می‌گذارد.

تغذیه مناسب برای بهبود بواسیر

بیماری هموروئید در اغلب موارد در اثر مصرف خوراکی های نامناسب و نشستن های زیاد و فشار وارده به مقعد ایجاد می شود. در واقع می توان گفت مصرف خوراکی های نامناسب علت بروز یبوست است و این بیماری می تواند موجب افزایش فشار وارده به مقعد گردد و در ایجاد بواسیر نقش دارد.

مصرف خوراکی های حاوی فیبر می تواند در پیشگیری از یبوست موثر باشد، اگر دسترسی به خوراکی های حاوی فیبر ندارید و یا نمی خواهید از آنها استفاده کنید می توانید ملین های طبیعی را جایگزین آن نمایید. رژیم غذایی مناسب افراد مبتلا به بواسیر به این شرح است :

آب

مصرف زیاد آب برای افراد مبتلا به بواسیر و سایر افراد توصیه می شود. آب می تواند از دو طریق به درمان یبوست کمک نماید. اولاً با مصرف آب مدفوع نرم شده و یبوست ایجاد نمی شود، دوماً برای اینکه فیبر بتواند عملکرد خود را به درستی انجام دهد نیاز به آب کافی در بدن دارد. شما می توانید برای درمان یبوست آب و نمک اپسوم را مخلوط نموده و هر روز چند دقیقه در آب بنشینید. نمک اپسون باعث خروج آب از عروق خونی شده و التهاب ناشی از بواسیر را کاهش میدهد.

ویتامینk

نقش این ویتامین در بدن کمک به انعقاد خون است و می تواند در درمان بواسیر نیز مفید باشد. از منابع ویتامین K می توانیم به سبزیجات دارای برگ سبز، اسفناج، کلم پیچ، کاهو، مارچوبه اشاره کنیم.

ویتامین C

مصرف ویتامین C در کاهش التهابات ناشی از بواسیر مفید است و به احیای بافت های آسیب دیده ناشی از بواسیر کمک می کند. برای مصرف این ویتامین از دوز کم این دارو استفاده نمایید و به تدریج به میزان آن بیافزاید تا از اسهال نیز پیشگیری شود.

ملین های گیاهی

برای درمان بواسیر مصرف پسلیوم یا اسفرزه در صورتی که از فیبر گیاهی استفاده نمی کنید توصیه می شود. برای این منظور می توانید روزانه 1 الی 3 قاشق غذاخوری اسفرزه را در آب حل نموده و میل کنید.

منیزیم

مصرف منیزیم از این جهت حائز اهمیت است که می تواند در حفظ آب روده موثر باشد و با دارا بودن خاصیت ملین موجب نرم شدن مدفوع شود. مصرف روزانه این ملین بین 300 تا 600 گرم می باشد.

میوه های ریز

مصرف میوه هایی مانند شاه توت، تمشک، بلوبری، توت فرنگی، گیلاس و …به سبب دارا بودن مقادیر زیادی از فیبر می تواند در درمان بواسیر یا هموروئید موثر باشد. ترکیبات موجود در این میوه ها به درمان التهاب و تقویت جداره های عروق خونی کمک ویژه ای می نماید. فلاونوئیدها موجود در این میوه ها در کاهش درد و خونریزی نیز مفید خواهد بود. به علاوه این ماده در کاهش خارش های موضعی و پیشگیری از عود بیماری نیز موثر است. هر چه میزان رنگ توت تیره تر باشد میزان آنتی اکسیدان یا فلاونوئیدها بیشتر است.

برای خونریزی های بواسیر

روغن بادام، خشکی و پارگی ناشی از یبوست و بواسیر را بهبود میبخشد. برای این کار کمی روغن بادام را روی پنبه ریخته و سپس مقعد را چرب کنید. میتوانید این کار را هر چند بار در روز که احساس نیاز کردید انجام دهید.

روغن زیتون نیز برای هموروئید بسار مفید می باشد زیرا کمک میکند رگ های خونی حالت ارتجاعی داشته و خونریزی کمتر شود.

رفع یبوست در بواسیر

10عدد انجیر خشک و 20 عدد آلوی بخارا را در آب خیس کرده و صبح به صورت ناشتا خورده شود.

 

مطالب مرتبط با هموروئید

بواسیر در زنان؛ از تشخیص تا درمان

درمان بواسیر از روش خانگی تا تیغ و لیزر

لیزر هموروئید

عکس بواسیر

انواع هموروئید

خونریزی هموروئید

هموروئید در یک نگاه

درمان سریع هموروئید

نقش ورزش در درمان هموروئید

درمان بواسیر در دوران بارداری

انواع روش های جراحی هموروئید

مزایا و معایب درمان هموروئید با لیزر

دوران نقاهت بعد از عمل جراحی بواسیر داخلی

پرسش های متداول و پاسخ به سوالات هموروئید

 

درمان سریع و قطعی بواسیریا هموروئید داخلی

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

از راست به چپ به ما امتیاز دهید.

میانگین امتیازات 3.1 / 5. تعداد رای‌ها: 7

بدون امتیاز

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
تماس با ما مسیریابی